הלכות כשרות
תולעים וחרקים בירקות: איך לנקות עלים?
לאף אחד לא מתחשק לראות יצורים מוזרים על הצלחת ובטח שלא להכניסם לפה שכן מדובר בעונש חמור יותר מאכילת חזיר. כך תנקו את סוגי העלים האלו. הרב מאיר בראל שף וחבר ועד 'רבני משמרת הכשרות'
איך לנקות עלים? איך מנקים כרוב, חסה, סלרי, נענע מחרקים? עלים ירוקים לבישול כמו פטרוזיליה, כוסברה,נענע, שמיר, בצל ירוק וכו', וגם ירקות שעשויים מעלים כמו חסה, כרוב, סלרי מלאים לא אחת ביצורים לא רצויים כמו חרקים קטנים ותולעים. אז איך ניתן לנקות אותם?
ממלאים קערה עם מים קרים ומעט סבון כלים (מי שרוצה יכול להשתמש גם בסבון מיוחד אבל אין בזו חובה),משרים במים את הירק כשהוא מכוסה כולו במשך 3 דקות לפחות, עדיף להוציא מיד אחרי שלוש דקות על מנת לא לגרום לירק לקבל את הטעם של הסבון. לאחר הוצאת הירק יש לשטוף אותו היטב במים ולהסתכל בתוך הקערה עם המים. אם המים מלאים בחרקים מומלץ לא להשתמש בירק, אך אם הם נקיים אפשר להשתמש בבטחה בירק.
איך לנקות עלים? איך מנקים כרוב, חסה, סלרי, נענע מחרקים? הרב מאיר בראל: