מנהלי בתי החולים הגיעו לסף קריסה ומזהירים כי לא יקלטו חולים
(צילום: By makarenko7/shutterstock)

חדשות

מנהלי בתי החולים הגיעו לסף קריסה ומזהירים כי לא יקלטו חולים

במהלך פגישה המנהלים טענו דברים מול מנכ"ל משרד הבריאות, נחמן אש. מנכ"ל בית החולים רמב"ם הגיב לסיטואציה: "אי אפשר להחזיק חולה על אקמו בלי מכונת ספייר. זו רשלנות"

אוהד חיון   
0
מנהלי בתי החולים הגיעו לסף קריסה ומזהירים כי לא יקלטו חולים
(צילום: By makarenko7/shutterstock)
אא

מנהלי בתי החולים הזהירו את משרד הבריאות כי הם “בדרך לאי ספיקה טוטלית”.

זאת, ברקע מחסור שקיים לדבריהם במכשירי אקמו המשמשים חולי קורונה במצב קריטי.

לדברי מנכ”ל המרכז הרפואי לגליל פרופ’ מסעד ברהום: “מדינת ישראל צריכה לקבל החלטה האם לקנות עוד מכשירי 'אקמו' – כי חד משמעית הולכת להיות פה סלקציה”.  

על פי הדיווח של אדיר ינקו ב’ווינט’, מספר המחוברים למכשירי אקמו מתקרב לשיא הגל הקודם, המונה כ-40 לעומת 44. מנגד, מבחינת מספר המונשמים, במצב טוב יותר לעומת השיא בגל הקודם ועומד על כ-200 חולים לעומת כ-300.

המנכ”ל הוסיף כי תוקם ועדה שתבחן את נושא חלוקת המכשירים בין בתי החולים. “יש לנו קושי לשכנע את האוצר כשיש לנו 40 מכשירים בשימוש. נראה לי שאנחנו הגענו לנקודה שבה אנחנו צריכים לרכוש מכשירים”.  

ראש חטיבת בתי החולים בכללית, ד”ר אורלי ויינשטיין, שאלה את המנכ”ל האם יש כוונה לקנות עוד מכשירי אקמו ברמה הארגונית.

“ככל שיהיו עוד מכשירים נוכל להגדיל את מספר מכשירי האקמו בבתי החולים? ככל שאין כוונה אנחנו חושבים שכדאי לקנות, ואנחנו נוכל להגדיל את הספיקה שלנו בנושא הזה. זה המסר שאנחנו רוצים להעביר”. 

לדברי מנכ”ל רמב”ם, במיון בית החולים יש כרגע יחס של 150 מטופלים על 60 עמדות: “38 חולים ממתינים לאשפוז ו-12 חולים ממתינים לניתוח”, אמר אמש.

לדבריו: “על כל חמישה מאושפזים ברמב”ם – אחד נפטר. מדובר ב-20% תמותה. אם לא הייתה התמותה הזו, היינו מלאים בחולים… במהלך סוף השבוע לחצו עלינו לקבל אקמו, אבל אי אפשר להחזיק חולה על אקמו בלי מכונת ספייר. זו רשלנות”.

עם זאת, לפי ד”ר הלברטל, “למערכת תהיה כמות ספיקה, היא לא אינסופית”.

לדבריו, “האקמואים האלה וכמות כוח האדם והכסף שהם שואבים – מטורפת. אין מה לעשות”.  

“אצלנו היום זה יום רגוע ויש תפוסה של 130 אחוזים בפנימיות”, אמר מנכ”ל בית החולים הלל יפה בחדרה, ד”ר מיקי דודקביץ’. בבית חולים זה אין כלל מכשירי אקמו: “זה אומר שאנחנו פוגעים באיכות הטיפול בצורה ברורה. אנחנו צריכים מכשירי אקמו כדי להציל חולים ולהציב סטנדרט טיפולי כמו שמגיע לכל חולה בישראל”.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי