לא שווה את הסיכון: כך תסירו את החיידקים מהביצה לפני האכילה
מתוך הסרטון בערוץ. הרב רביד נגר

בריאות

לא שווה את הסיכון: כך תסירו את החיידקים מהביצה לפני האכילה

הערכים התזונתיים והוויטמינים בביצה; כמה זמן כדאי לבשל אותה, ועוד - הרב רביד נגר בהמלצות חמות

   
לא שווה את הסיכון: כך תסירו את החיידקים מהביצה לפני האכילה
מתוך הסרטון בערוץ. הרב רביד נגר
אא
מתוך הסרטון בערוץ. הרב רביד נגר

 הרב רביד נגר על מעלות החלמון שבביצה ועל אופן ההכנה של הביצה באופן כללי כך שנוכל לקבל את כל המעלות שקיימים בביצה:

  1. בתוך החלמון יש כמות של כולסטרול, ויטמינים וערכים תזונתיים מדהימים שמאוד מועילים לאדם וזה ממש מאכל שיש בו איכויות רבות.
  2. לא צריך להיבהל מכך שיש כולסטרול כי יש את זה בכל דבר מן החי- פירות, ירקות, בשר, חלב וכו' והגוף יודע לאזן ולווסת את מה שאוכלים.
  3. בתוך החלמון יש ויטמין C, ויטמין D וכן ויטמינים נוספים, יש גם B12 שמועיל מאוד וכמובן שכל זה כשזה בתוך ביצה אחת בחלמון מראה עד כמה זה חשוב.
  4. אופן ההכנה של ביצים משתנה וצריך לדעת שככל שמבשלים ביצה יותר זמן זה משמר את הערכים התזונתיים והוויטמינים בצורה טובה.
  5. לכן הזמן המומלץ הוא למעלה מ-10 דקות אפילו רבע שעה וככה הביצה ממש מוכנה בצורה מעולה ולאכול את הביצה כשהיא אחרי כמה דקות אמנם יש כאלו שאוהבים את זה מוכן ככה באופן הזה אך זה פחות מומלץ וטוב מבחינת שימור הוויטמינים וכו' שבזה.

עוד כתבות שיעניינו אותך

כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך