מחקר חדש: האלצהיימר נובע במידה מסוימת מאורח חיים תזונתי בעייתי
(צילום: Photographee.eu/shutterstock)

בריאות

מחקר חדש: האלצהיימר נובע במידה מסוימת מאורח חיים תזונתי בעייתי

מחקר חדש של צוות חוקרים מאוניברסיטת 'בריגהאם יאנג': מחלת האלצהיימר יכולה למעשה להיות תוצאה של חילוף חומרים לקוי במוח. הולכות וגדלות העובדות על כך שאורח חיים והרגלי תזונה הם לבה של התפתחות מחלה.

אריה ניסן   
0
מחקר חדש: האלצהיימר נובע במידה מסוימת מאורח חיים תזונתי בעייתי
(צילום: Photographee.eu/shutterstock)
אא

מנתוני המחקר: 
"באופן הולך וגובר מתיחסים אל מחלת האלצהימר כהתנגדות של המוח לאינסולין או סוכרת סוג 3. מחקרנו מראה שמקור המחלה הוא ככל הנראה אורח חיים, לפחות במידת מה.'

"חילוף חומרים קטוליטי הינו תהליך בו המח יוצר אנרגיה מקטונים, מולקולות הנוצרות בגופנו כאשר ההורמון אינסולין ברמה נמוכה מצב בו אנו שורפים באופן יחסי כמויות גדולות של שומן. דיאטת הקטו המפורסמת נקראת על שם התהליך, דיאטה דלת פחמימות ועתירת חלבונים מפחיתה רמות אינסולין וגורמת לגוף לשרוף שומן במקום פחמימות ויוצרת קטונים (ketones).

"מה שגילינו הוא שהבעיה האמיתית בהתפתחות האכזרית של המחלה היא העובדה שלמרבית האנשים אין קטונים כלל כתוצאה מהרגלי האכילה שלנו. מרבית האנשים אוכלים מזון עמילני רב הזמן ורמות האינסולין שלהם כל כך גבוהות כך שמוחם נמצא במצב של רעב ומוצף בים של גלוקוז.' אמרה ארין סייטו, דוקטורנטית שנה שלישית באוניברסיטת בריגהאם יאנג.

"הפכנו את המנוע ההיברידי של מוחנו למערכת חד-דלקית והמערכת נכשלת מלשגשג,' אמר ביקמן. לפיכך המוח הולך ומתדרדר ומאבד את היכולת להשתמש בגלוקוז, וכעת המוח זועק לעזרה, הוא גווע ברעב בעודו בתוך שפע. הגוף שוחה בים של גלוקוז אך המוח פשוט אינו מסוגל להשתמש בו.

"חוסר היכולת להשתמש בגלוקוז מגדיל את ערכם של הקטונים. אולם משום שהאדם הממוצע צורך מאכלים מקפיצי אינסולין בתדירות כה גבוהה, לעולם אין קטונים הזמינים למח,' הוסיף ביקמן. 'אני מסתכל על הממצאים הללו כבעיה שאנו יצרנו ושאנו ממשיכים לעשותה קשה יותר."

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי