השימוש החוזר בצנצנת נס קפה בעייתי
(צילום: Haiduchyk Aliaksei/shutterstock)

יהדות

השימוש החוזר בצנצנת נס קפה בעייתי - למה?

הרבה אנשים עושים שימוש חוזר בקופסאות זכוכית של קפה וכדומה. אך האם לאחר גמר השימוש, מותר לעשות שימוש חוזר בקופסה המיוצרת בחו"ל? הרב אברהם יוסף שוורץ עונה.

   
השימוש החוזר בצנצנת נס קפה בעייתי
(צילום: Haiduchyk Aliaksei/shutterstock)
אא

קופסת נס קפה העשויה מזכוכית ומיוצרת בחו"ל ותם הקפה, האם צריך לטבול אותה לפני השימוש בה כדין כל כלי חדש המיוצר בחו"ל?

תשובת הרב אברהם יוסף שוורץ:  כלי העשוי מזכוכית על ידי גוי, וגוי הניח מזון בכלי, כדוגמת גרגירי נס קפה שיוצרו בחו"ל והוכנסו על ידי גוי לתוך כלי העשוי מזכוכית. אין צורך לרוקן את גרגירי הקפה מתוך הקופסא, אלא ניתן להשתמש בגרגירי הקפה מתוך הקופסא למרות שהקופסא לא הוטבלה.

אמנם, לאחר שגרגירי הקפה נגמרו בקופסא, והאדם מעוניין למלאות את הקופסא בגרגירים חדשים או בכל סוג מזון אחר, אסור להכניס לקופסא כל סוג מזון עד לאחר שיטבלו אותה, כדיו כל כלי זכוכית חדש המיוצר בחו"ל שצריך לטובלו טרם השימוש בו.

דבר זה רלוונטי גם לקופסאות העשויות מתכת שהיצרן איכסן בהם מזון - כדוגמת: אריזת קוואקר, אריזת בסקויטים, ותכולת הכלי נגמרה וכעת האדם מעוניין לאכסן בכלים אלו מזון חדש.

לסיכום, מוסיף הרב שוורץ: קופסת הקפה אין צורך לטובלה כל עוד משתמשים בקפה שהייצרן הכניס לתוכה. אך ברגע שהקפה נגמר בה, ומעוניינים להכניס לתוכה קפה חדש או כל מזון אחר, חובה לטבול טרם השימוש בה.

עוד כתבות שיעניינו אותך

כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך