הגבלות בפורים? "החשש - הדבקה עצומה בחג": במשרד הבריאות מכינים הגבלות לקראתו
(צילום: Abdul Razak Latif/shutterstock/Kobby Dagan)

חדשות

הגבלות בפורים? "החשש - הדבקה עצומה בחג": במשרד הבריאות מכינים הגבלות לקראתו

על רקע הניסיון העגום מהשנה שעברה, במשרד כבר החלו בדיונים קדחתניים במטרה למנוע התפרצות נוספת של הנגיף. מסתמן כי יוטלו מגבלות חמורות על חגיגות והתכנסויות בבתים לשם סעודת הפורים. גורמים בכירים חוששים מהתעלמות מסיבית מההנחיות.

אריה ניסן   
0
הגבלות בפורים? "החשש - הדבקה עצומה בחג": במשרד הבריאות מכינים הגבלות לקראתו
(צילום: Abdul Razak Latif/shutterstock/Kobby Dagan)
אא

ארבע מצוות יש בפורים – קריאת מגילה, משלוח מנות, סעודה ומתנות לאביונים – שלוש מתוכן כמעט בלתי אפשרי לקיים ללא התקהלות, וזה בלי לדבר על מסיבות ההמונים שבשנה שעברה גרמו להתפרצות הגדולה של הגל הראשון ולהכנסת מדינת ישראל לסגר. זוהי הסיבה לחשש הכבד שעומד בפני משרד הבריאות ולהגבלות חמורות שייתכנו בפורים השנה.

עם סיום ט"ו בשבט, מתחיל השעון לתקתק אחורה אל עבר פורים, שיתרחש בדיוק בעוד חודש, בי"ד אדר (26 בפברואר). שנה בדיוק לאחר תחילת הקורונה באופן רשמי במדינת ישראל, עם מסיבות הדבקה המוניות, יגיע החג, שאולי הינו הנפיץ ביותר בלוח השנה היהודי, מכיוון שבניגוד לחגים האחרים – כמעט בלתי אפשרי לקיים את מצוותיו ללא הפרת ההנחיות, והעובדה שיש שנוהגים לשתות בו "עד דלא ידע בין המן הרשע למרדכי היהודי", הרי שהפרת ההנחיות עלולה להיות גדולה מהרגיל.  

במשרד הבריאות החלו כבר בימים האחרונים בדיונים לקראת החג, מתוך הבנה כי הן בראייה כלל ארצית והן בכל הנוגע למגזר הדתי לאומי והחרדי מדובר באחד האתגרים הגדולים ביותר השנה, זאת בין היתר מכיוון שבניגוד לחגים הקודמים, הפעם אחוזים לא קטנים מהאוכלוסייה יהיו מחוסנים מפני הנגיף. הדבר עלול לגרום לרבים לזלזל אפילו יותר בסגר או בהגבלות שייתכן מאוד שיוטלו על הציבור.  

החשש מתחלק לשניים – מצד אחד מסיבות גדולות ואירועי עדלוידע שעלולים להתרחש בציבור הכללי ושיהפכו למסיבות הדבקה, ומצד שני העולם החרדי והדתי לאומי שיתקשו מאוד להתמודד עם הגבלה על קריאת מגילה במניין, משלוח מנות וסעודות גדולות שיסכנו את הציבור. 

"כבר כעת נערך דיון ראשון ועתידים להתקיים בשבוע הקרוב דיונים נוספים כאשר החשש המרכזי הוא מסיבות פיראטיות, חגיגות העדלאידות והתקהלויות בחצרות האדמו״רים, כשברקע החשש ממוטציות שפועלות בקצב מהיר יותר מקצב החיסונים", אמר גורם במשרד הבריאות.

"יש חשש שאנשים ישתכרו ויהיו פחות מודעים להרחקות ולזהירות, וזה כרוך גם בסעודות פורים ובמשלוחי מנות. כל הדבר הזה ביחד הוא מתכון לאסון וחשש לפיגוע הדבקה עצום", אומר הגורם. אחת הבעיות תהיה אכיפה של הנושא, שכן סעודות פורים נערכות בבתים פרטיים, וכוח אדם שמספק לאכיפה מסוג זה בכל רחבי הארץ תהיה בעלת היקף עצום. בין היתר נשקל לאסור על התכנסות בבתים וחגיגות.

עדיין לא הוחלט האם להטיל סגר על מדינת ישראל, ואפשר להניח שהחלטה כזאת תתקבל רק בעוד מספר שבועות, בניתוח מספרי החולים המאומתים והמחוסנים. מנגד, כבר כעת מדברים במשרד הבריאות על כך שפורים לא ייראה כמו בכל שנה וייתכנו הגבלות כאלו ואחרות. השאלה, לאור הניסיון בחגים האחרונים במגזרים השונים, אם התושבים יהיו ממושמעים. "שום דבר לא מעניין את מפירי ההגבלות גם היום. אנשים נקברים כל יום בעשרות וזה לא מטריד אותם. אלו שמפירים ימשיכו להפר, ומה שקרה בחנוכה, עם כל המסיבות, יהיה גם בפורים", אומר גורם בתחום בפסימיות.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי