מחקר חדש מגלה: חיות מחמד מקטינות את הסיכוי לחלות בקורונה
(צילום: Aleksey Boyko/shutterstock)

חדשות

מחקר חדש מגלה: חיות מחמד מקטינות את הסיכוי לחלות בקורונה

יו"ר ארגון הווטרינרים בישראל מסביר כי מחקרים שנערכו בארה"ב מצביעים על כך שאנשים החשופים לחיות נוטים לחלות פחות ובאופן מתון יותר בקורונה.

אריה ניסן   
0
מחקר חדש מגלה: חיות מחמד מקטינות את הסיכוי לחלות בקורונה
(צילום: Aleksey Boyko/shutterstock)
אא

סקר שערך האיגוד האמריקני לרופאים ולטרינריים, ארגון חשוב מאד המאגד מאות אלפי רופאים ורופאות ופועל בסטנדרטים מדעיים גבוהים, מצא כי הווטרינרים נפגעו פחות מנגיף הקורונה גם במקרים בהם הם נחשפו בוודאות לחולים מאומתים במשך זמן רב.

ד"ר מרום: "להערכת הארגון האמריקני, הסיבה לכך היא שיש ארבע משפחות של נגיפי קורונה ובסך הכל 45 סוגים של וירוסים ויתכן שהרופאים שנחשפים כל הזמן לנגיפי קורונה שונים של בעלי החיים מפתחים בכך עמידות יחסית למחלה".

ד"ר מרום וארגון הרופאים הווטרינריים בארץ שקראו את הפרסום האמריקני מצאו גם כי בישראל המצב דומה למה שמצוין בסקר. "אחרי שקראנו את הפרסום החלטנו לבצע סקר שלנו. פנינו לכל חברי האגודה, שאלנו כמו שעות ביום הם עובדים, כמה שנים הם עובדים עם חיות וכמה חשיפה יש להם. מה שהתברר לנו בצורה ברורה זה שיש קשר של ממש בין כמות חשיפה גבוה לחיות לבין סיכויים לחלות פחות קשה במחלה עם בכלל. למעשה יתכן שגם אנשים שמגדלים חיות יחלו פחות בגלל אותה סיבה" הוא אומר.
 

"חשוב לציין שחפיפה חיסונית בין קבוצות הקורונה השונות עדיין לא ידועה. חשיפה שכזו, יתכן ומייצרת חיסוניות לכאורה גם בפני ה Covid 19. רעיון זה הינו חדשני ופותח דלת להליכי מחקר והתחסנות מגוונים ושאינם מוכווני חלבון ספציפי - כפי שכרגע מיושם בחיסוני ה mRNA הקיימים בשוק. הארגון וחוקרים ממשרד הבריאות החליטו על לימוד החומר ובחינתו כמו גם על איסוף נתונים מאוכלוסיות ומגזרים שונים בארץ", נכתב בהודעת הארגון.

"אין שום מקרה מוכח בעולם, לא בחורפנים, לא בחתולים, לא בכלבים, לא בשום חיה אחרת שהנגיף חזר מהחיה אל בן האדם. כמובן תמיד זה אפשרי, לפחות מדעית, אבל אין שום סיבה להלחיץ סתם".

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי