בריא: איפה ניתן לשלב ירקות במאכלים?
(צילום: Boumen Japet/shutterstock)

בריאות

בריא: איפה ניתן לשלב ירקות במאכלים?

מחקר חדש חושף את הקשר בין אכילה של כמות גדולה של ירקות ופירות לירידה במוות ומחלות

אריה ניסן   
בריא: איפה ניתן לשלב ירקות במאכלים?
(צילום: Boumen Japet/shutterstock)
אא

מחקר חדש שפורסם מצא שאכילת שבע מנות או יותר של פירות וירקות ביום מפחיתה את הסיכון למוות ממחלות ב-42 אחוזים.

החוקרים השתמשו בסקר הבריאות באנגליה כדי ללמוד את הרגלי האכילה של האוכלוסייה והממצא היה ברור מאוד: ככל שעלתה צריכת הירקות והפירות, הצטמצמו מקרי הסרטן ומחלות הלב. לפי המחקר, לירקות יתרונות בריאותיים רבים. הרבה יותר מפירות אפילו.

אז מה עושים?

1. גשו לחנות המזון או לשוק ותבחרו לכם ירק שמעולם לא עבדתם איתו או כזה שמעולם לא טעמתם.

2. תכינו רטבים שעשירים בירקות.

3. תכפילו את כמות הירקות בתבשיל ובמרק. תכניסו למאכל כמות גדולה יותר של ירקות מזו שאתם רגילים אליה,

4. תכניסו ירקות לעיסה של כל מתכון: קציצות, פשטידה, מאפינס ואפילו עוגה!

5. פירות יער. תכניסו אותם למאכלים שלכם ותיהנו גם מטעם נהדר וגם מערך תזונתי משופר: בדייסות, בשייקים, ביוגורט, בסלט ואפילו יחד עם דגני הבוקר.

6. תגישו לשולחן בתחילת הארוחה מנות של ירקות בלבד, ותוסיפו את שאר המנות לאחר מכן – הסיבה היא כי בתחילת הארוחה הרעב הוא הכי מורגש ואנשים נוטים לנשנש את מה שמולם

7. תדאגו למלאי קבוע של ירקות קפואים במקפיא שלכם: שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, ברוקולי, כרובית.

8. מכינים קינוח? תעדיפו כאלו המכילים פירות. הם גם טעימים וגם מזינים יותר.

9. תבחרו תמיד את האופציה של הסלט כתוספת למנה העיקרית.

10. כשאתם נמצאים בבית, תקפידו שתמיד תהיה בסביבה צלחת עם ירקות ופירות חתוכים ואיזה רוטב טעים ליד שאפשר לטבול מדי פעם כמו טחינה, לבנה או פסטו.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי