מחקרים מראים כי פת שחרית היא הדרך שבה ניתן לשמור על בריאותכם
(צילום:Anna Mente/shutterstock)

בריאות

מחקרים מראים כי פת שחרית היא הדרך שבה ניתן לשמור על בריאותכם

חז"ל כתבו כמה פעמים על חשיבות אכילת פת שחרית בבוקר, ומחקרים מוכיחים את זה בצורה מדהימה.

אריה ניסן   
מחקרים מראים כי פת שחרית היא הדרך שבה ניתן לשמור על בריאותכם
(צילום:Anna Mente/shutterstock)
אא

מחקר חדש קובע שדילוג על ארוחת בוקר באופן קבוע לטווח ארוך עלול להגדיל את הסיכון לחלות במחלות לב ב-87 אחוזים.

חוקרים מאוניברסיטת איווה ניתחו נתונים שנאספו לאורך 18 שנים מ-6,550 אנשים מעל גיל 40, ללא היסטוריה של מחלות לב. המשתתפים ענו על שאלונים שכללו את השאלה: 'באיזו תדירות את/ה אוכל/ת ארוחת בוקר'?

רובם (59%) השיבו שהם נוהגים לאכול ארוחת בוקר מדי יום, אבל קצת יותר מחמישה אחוזים (5.1 אחוזים) אמרו שהם לעולם לא אוכלים בבוקר. החוקרים מצאו קשר ברור בין הרגלי אכילה בבוקר ובין הסיכון למחלות לב.

החוקרים כתבו: "ארוחת הבוקר היא ארוחה חשובה מאוד ביום, אולם ב-50 השנים האחרונות חלה עלייה במספרם של האנשים הבוחרים לוותר עליה ולא לכלול אותה בשגרת יומם. קרוב ל-24 אחוזים מהצעירים בארה"ב מדלגים על ארוחת הבוקר באופן קבוע ומספרם של המחקרים העוסקים בהשלכות הבריאותיות של הימנעות מארוחות בוקר אינו גבוה".

מי שלא נוהגים לאכול ארוחה מסודרת בבוקר עלולים בסבירות גבוהה יותר למצוא את עצמם מנשנשים בצורה לא בריאה בהמשך היום. שנית, ארוחת בוקר בריאה מסייעת בוויסות רמות הסוכר ולחץ הדם במהלך היום.

מחקר דומה מצא ששיעור ההישרדות מהתקפי לב של אנשים שנוהגים לוותר על ארוחת בוקר ולאכול ארוחת ערב מאוחרת הוא נמוך יותר.

במחקר התברר גם שמי שאינם אוכלים ארוחות בוקר נוטים בסבירות גבוהה יותר גם להרגלים מזיקים נוספים כמו עישון, שתיית אלכוהול ורמת פעילות גופנית נמוכה מהמומלץ.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי