קוואקר: 6 יתרונות של המאכל
(צילום: Regreto/shutterstock)

בריאות

קוואקר: 6 יתרונות של המאכל

שמירה על העור, ירידה במשקל ועוד: 6 הדברים הנפלאים של הקוואקר

אריה ניסן   
0
קוואקר: 6 יתרונות של המאכל
(צילום: Regreto/shutterstock)
אא

כל הסיבות למה אסור בשום אופן לוותר על שיבולת שועל:
1. אנרגיה
שיבולת שועל היא פחמימה עשירה במקורות חלבון המספקים לגוף אנרגיה וקלוריות. מחקר שפורסם בשנת 2006 במגזין International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism מצא שארוחה בעלת ערך גליקמי נמוך, כמו שיבולת שועל, שלוש שעות לפני ריצה, מעניקה לגוף סיבולת גבוהה יותר מאשר ארוחה עם ערך גליקמי גבוה.

2. שמירה על העור
על פי האקדמיה האמריקנית לדרמטולוגיה, שיבולת השועל מאזנת את רמת החומציות בעור, ובכך תורמת לריפוי בעיות עור ומניעתן, וכן להקלה והרגעת עיקצוצים וגירויים בעור. במקרה של עור מעקצץ, מומלץ לטבול באמבטיה עם שיבולת שועל, וליהנות מעורך רך ונעים יותר.

3. תמיכה בירידה במשקל
שיבולת שועל משביעה ויכולה להיות חלק מכל דיאטה. תרכובת הבטא-גלוקן שבשיבולת השועל, מגבירה את ייצור ההורמון כוליציסטוקינין, הנלחם בתחושת הרעב.

רנה פיצ'ק, מנהלת המרכז לתזונה בריאה בסיאטל:  "שיבולת שועל עשירה בסיבים תזונתיים, התורמת לתחושת שובע לאורך זמן, ולשיפור תהליך העיכול. תזונה עשירה בסיבים תזונתיים מסייעת לירידה במשקל, ולשמירה על דיאטה מאוזנת".

4. מניעת סוכרת
מדד גליקמי נמוך במזונות, מסייע במניעת סוכרת ובאיזון רמת הסוכר בדם. המדד הגליקמי הנמוך מסייע לעיכול איטי של המזון ומאפשר לאינסולין להישאר יציב לאורך זמן.

5. תרומה לבריאות הלב
סיבים מסיסים, בהם שיבולת השועל עשירה, הוכחו כתורמים לבריאות הלב. שיבולת השועל מכילה גם סידן ואשלגן, הידועים במניעת לחץ דם גבוה. ד"ר ברנק: "אכילת שיבולת שועל בכל יום, יכולה להוריד בכמה רמות את לחץ הדם".

6. מניעת סרטן המעי הגס
תזונה עשירה בסיבים יעילה בהקטנת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס. השילוב של הסיבים המסיסים והסיבים הלא מסיסים מזרזים את מעבר המזון והפסולת דרך המעיים.

ברנק: "סיבים מסיסים מתמוססים במים, ומעכבים את ריקון הקיבה, ומאפשרים לשמר את תחושת השובע לאורך זמן. בינתיים, הסיבים הלא מסיסים, פועלים כאפקט משלשל ותורמים לנפח הצואה ולמניעת עצירות. הסיבים אוגרים מים, ועוברים דרך מערכת העיכול בקלות ובמהירות, ובכך שומרים על בריאות המעיים ומערכת העיכול".

לנבדקים שאכלו כ10 גרם סיבים תזונתיים ביום, הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס היה נמוך ב-10% ביחס לכלל האוכלוסייה. ככל שהנבדקים אכלו יותר סיבים תזונתיים, כך הסיכון שלהם לחלות בסרטן המעי הגס היה נמוך יותר.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי