דלעת: סגולות הירק הכתום שאתם חייבים להכיר
(צילום: Krakenimages.com/shutterstock)

בריאות

דלעת: סגולות הירק הכתום שאתם חייבים להכיר

הם מכילים מינרלים, נוגדי חמצון וחלבונים, ומסייעים למערכת העיכול ולבריאות הכללית

אריה ניסן   
0
דלעת: סגולות הירק הכתום שאתם חייבים להכיר
(צילום: Krakenimages.com/shutterstock)
אא

גרעיני דלעת מכילים שפע של מינרלים ונוגדי חמצון, שמפחיתים את הדלקתיות בגוף. נוגדי חמצון מגנים על תאי הגוף מפני נזקים הנגרמים בגלל רדיקלים חופשיים, וכך מונעים דלקת. הם גם חיוניים לבריאות הגוף – לחיזוק מערכת החיסון ולבריאות העור.

האבץ חשוב לבריאות העור, לחיזוק שורשי השיער והציפורניים, לריפוי פצעים וליצירת רקמות חיבור כמו הקולגן. כל תא בגוף צריך אבץ כדי להתקיים. העור הוא הרקמה הגדולה ביותר בגוף האדם, והוא זקוק לאספקה קבועה של אבץ כדי לשמור על תפקוד תקין. מחסור באבץ יכול לגרום למגוון רחב של תופעות שליליות בגוף. תכולת האבץ הגבוהה מחזקת את מערכת החיסון.

השומן בגרעיני דלעת הוא בלתי רווי, שומן בריא ועשיר בחומצות שומן חיוניות – אומגה 3 – העוזרות לאיזון מערכות בגוף.

גרעיני דלעת מכילים גם חלבון מלא ואיכותי, זמין לגוף ביולוגית, ובעיקר חומצה אמינית חיונית – ליזין – שחשובה להתפתחות, לגדילה טובה וגם לחיזוק הזיכרון.

הסיבים התזונתיים שבגרעיני דלעת הופכים אותם למועילים לעיכול תקין ואופטימלי.

הדרך הטובה ביותר שבה תוכלו לקבל מהגרעינים את היתרונות המרובים שלהם היא - על ידי אכילתם בצורתם הגולמית.

כדאי לקחת שתי כפות גרעיני דלעת על קיבה ריקה בכל יום. כדי לאפשר ניקוי של הקיבה והמעי, אפשר לטחון או להשתמש בחמאת גרעיני דלעת טבעית.

דלעת - מעלות סגולות וטיפים: "מועילה לעיכול ולראייה". צפו

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
(צילום: Krakenimages.com/shutterstock)
שידור חי