טבעי ובריא? המשקה שאתם חייבים להיזהר ממנו
(צילום: Lecic/shutterstock)

בריאות

טבעי ובריא? המשקה שאתם חייבים להיזהר ממנו

אין לכם מושג מה מכיל השייק שנראה טבעי ובריא. ובכן, היזהרו

אריה ניסן   
0
טבעי ובריא? המשקה שאתם חייבים להיזהר ממנו
(צילום: Lecic/shutterstock)
אא

כולנו אוהבים לחוש בריא. ואם יש משקה טעים וירוק אז בכלל. קחו למשל עלים ירוקים כמו פטרוזיליה, רשאד, כוסברה, תרד, מנגולד, חמציץ, עירית, בזיליקום ונענע. שילוב של כולם נשמע כמו הרגשה מנצחת של מתכון חזק.

אלא שמדובר בטעות. מפתיע? ובכן, הקשיבו.

השייק הגיע מארץ הג'אנק פוד- ארצות הברית. שם במקום להכין ולבשל העדיפו פשוט לקחת הכל לערבב ולאכול. ובכן- בשייק הירוק יש כמות גדולה של כלורופיל – החומר הירוק של הצמח. הכלורופיל דומה להמוגלובין הדם והוא מסייע בבעיות של פצעים מוגלתיים, זיהומים של מערכת הנשימה, כיבים ועוד.

אבל מתברר שהוא עלול גם לפגוע בבריאות שלו. הירקות העליים עשירים בחומצה אוקסלית – חומצה אורגנית חזקה הנפוצה במיוחד בתרד, פטרוזיליה, סלק, שקדים, אגוזים, בוטנים, קטניות וקקאו.

החומצה האוקסלית מפריעה ומעכבת באופן משמעותי את ספיגת הסידן. לכן, אם הכנסתם גם טחינה ושקדים מתוך מחשבה טובה של העשרת השייק בסידן – הספיגה של הסידן מהם נפגעת ולכן עדיף לאכול את הטחינה בנפרד.

נוסף לכך, יש מצבים פיזיים שבהם החומצה האוקסלית מתקשה לצאת מהגוף, לדוגמה בעת בעיות בעיכול שומנים וגם בהפרעות בספיגת סידן ושלשולים כרוניים.

כמו כן, המסלול של שייק ירוק, נטילת תוספי סידן ונטילת תרופות עלול לפגוע בבריאות ולדרדר את המצב במקום להועיל.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי