חוקרים: מצאנו את תיבת נח באררט
(צילום: photostockam/shutterstock)

לקראת שבת

חוקרים: מצאנו את תיבת נח באררט

לדברי משלחת החוקרים "על פי תוצאות בדיקת המעבדה, ניתן לתארך את פיסות העץ כבנות 4,800 שנים". עכשיו הם רוצים שהאתר יוכר כאתר מורשת עולמית

אריה ניסן   
0
חוקרים: מצאנו את תיבת נח באררט
(צילום: photostockam/shutterstock)
אא

באפריל 2010, מצאו קבוצת חוקרים את תיבת נח בהרי אררט שנמצאים בארמניה שבמזרח טורקיה. הקרשים היו באורך 20 מטר, והיו בגובה של 12,000 רגל מתחילת ההר.

הר אררט אליו הגיעה התיבה כמתואר בפרשת השבוע הוא הר געש כבוי הנמצא בשטחה של טורקיה בין גבולה עם לגבול הארמני.

הפרופסור והחוקר האמריקאי פול אספרנטה, סיפר: "הממצאים שלי יפורסמו בספרים, בעיתונים ובכתבי העת, ברגע שהקהילה המדעית תצליח להוכיח את זה, נוכל לחשוף את המידע לציבור הרחב".

ד"ר אוקטיי בלי, מאוניברסיטת איסטנבול הוסיף ואמר: "תיבת נוח אינה מיתוס, אלא תקרית אמיתית המוזכרת בכל ספרי הקודש. חברי משלחת של חוקרים בטוחים ב-99.9% שהממצאים בהרי אררט הם שרידי התיבה, אליה נכנסו בעלי החיים בעת המבול. מצאנו את שרידיה של תיבת נח.

"על פי תוצאות בדיקת המעבדה, ניתן לתארך את פיסות העץ כבנות 4,800 שנים. במבנה שאותר ניתן לזהות מספר תאים –עבור סוגים שונים של בעלי חיים– וכן גם קורות עץ שהפרידו בין המפלסים. אין גם אפשרות שהשרידים הם של אתר התיישבות אנושי כי מעולם לא נמצאו שרידים להתיישבות אנושית בגובה רב כל כך."

בעקבות הגילוי, הם פנו לממשלת טורקיה לפנות לאונסק"ו כדי שהיא תכריז על האזור כאתר מורשת עולמית כדי להגן על שלמות האתר במהלך החפירה הארכיאולוגית הצפויה.

דקה מפרשת נח. צפו

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
(צילום: photostockam/shutterstock)
שידור חי