בעקבות המלצת משרד הבריאות: התנפלות על ויטמין D
(צילום: Jarun Ontakrai/shutterstock)

חדשות

בעקבות המלצת משרד הבריאות: התנפלות על ויטמין D

עזרתו של ויטמין D עדיין לא הוכחה מדעית, אך מחקרים מכל העולם, ועכשיו דו"ח אמ"ן שמצטרף לעניין, מעידים עליו כלוחם הראשי בקורונה.

אוהד חיון   
בעקבות המלצת משרד הבריאות: התנפלות על ויטמין D
(צילום: Jarun Ontakrai/shutterstock)
אא

דוח אמ"ן קובעי כי ויטמין D עשוי לסייע למנוע את מחלת הקורונה. מחקרים מראים כי מחסור בוויטמין בגוף, כמו אצל מרבית האוכלוסיות בישראל, עשוי להעלות את הסיכון לחלות בקורונה. ההמלצה למשרד הבריאות: לפעול לתיסוף הוויטמין בקרב הציבור.

יש לציין, כי המחקרים הינם נסיבתיים ולא סיבתיים, כלומר לא קושרים באופן מדוייק ומדעי, אבל כפי שציינו – התמונה העולה מהם ברורה.

משרד הבריאות ממליץ כבר מתחילת המגיפה, לשמור על כמות ויטמין D תקינה בגוף.

ויטמין D נמדד ביחידות בין לאומיות – יחב"ל, ומינון הויטמין המומלץ ע"י רופאים ביום על מנת להגיע לרמה רצויה של ויטמין D, הוא 400 יחב"ל לתינוקות עד גיל שנה, מגיל שנה ועד גיל 70 לצרוך 600 יחב"ל, ומעל גיל 70 מומלץ לצרוך 800 יחב"ל.

3 דרכים פשוטות למלא את התאים שלנו בויטמין D:

1. חשיפה לשמש

בשנת 2009, פירסם חמאס קלטת של החייל החטוף גלעד שליט. עקב הקלטת החלו דיונים רבים וספקולציות שונות באשר למצבו, כשהבולטת שבהם, היא הערכת מומחים כי הוא סובל ממחסור בויטמין D, עקב אי חשיפה לשמש, מחסור שבא לידי ביטוי במראהו החיצוני.

ויטמין D נוצר ע"י קרני השמש הפוגעות בעור, וככל שלא נוצרת כויה, הקרינה העל סגולה (UV) שבשמש הופכת את הכולסטרול שמצוי בעור לויטמין הנכסף.

דווקא עובדה זו, בשילוב עם מצב החיים תחת צל הקורונה – סגר וחוסר עבודה המובילים לשהייה מרובה בבית, מורידים באופן ניכר את קבלת הויטמין לגוף.

מאחר ופעולת החשיפה לשמש איננה נעשית באופן מכוון, אלא מתבצעת באופן "אוטומטי" בחיי שגרה – עלינו להקפיד לצאת להליכה במהלך היום, או לפחות לשבת במרפסת ולתת לקרני השמש הטובות לשטוף אותנו (כרבע שעה לפחות) ולהועיל לנו, כמו שנאמר בתנ"ך "שמש מרפא בכנפיה".

2. מזון עשיר בשומן

אלו שבניכם הנאבקים באופן מתמיד בדיאטה, מן הסתם לא יאהבו את ההמלצה הזו, אבל ויטמין D שייך לויטמינים המסיסים בשומן, כלומר נאגרים בשומן.
אי לכך, הויטמין יימצא במגוון מאכלים עתירי שומן, ובראשם:
– דגים שמנים – כדוגמת טונה מקופסא (150 יחב"ל ל100 גרם), סלמון (450 יחב"ל ל100 גרם) וסרדינים. הערה: השמן שבקופסת הטונה אינו חלק מהדג, וממילא מומלץ לסננו.

– חלב ומוצריו – כוס חלב מכילה כ-100 יחב"ל של ויטמין D, ומשקאות צמחיים כגון חלב אורז/שקדים מכילים כמות דומה. חמאה מכילה גם היא כמות גבוהה של ויטמין D, ולכן מבחינה זו כדאי לצרוך אותה (באופן שקול…).

– פטריות – כמעט הצמח היחיד שיכול לספק כמות גדולה של ויטמין D, מאחר והן גדלות בשמש חזקה. כוס פטריות פוטרבלו מהשדה (ולא מחממה) מכיל כ976 יחב"ל.

– בשר – 100 גרם כבד מבושל יעניק לכם 40 יחב"ל, ושלוש פרוסות נקניק בקר יספקו לכם בין 30 ל50 יחב"ל.

– ביצה – תעניק לכם 40 יחב"ל.

3. תוסף מזון

היום בעידן תוספי המזון המלאכותיים, ניתן להשיג בקלות תוסף מזון של ויטמין D בצורה של כמוסות או טיפות.

חשוב לשים לב – כמות היחב"ל לפי קפסולה/טיפה משתנה מחברה לחברה, ולכן חשוב לראות מהי הכמות המדוייקת.

יש לציין, כי קיים נזק מעודף ויטמין D, אך מדובר על עודף גדול בכמויות אסטרונומיות, כך שאדם ממוצע (וגם מי שינסה לעשות זאת במתכוון) יתקשה להגיע אליהן.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי